Despre consumul de ouă de Paște

Despre consumul de ouă de Paște

Oare câte ouă mănâncă românii și câte vor fi risipite în final?

Știm cu toții că în preajma sărbătorilor pascale crește consumul ouălor, dar v-ați gândit care ar fi această cifră?

Conform unui comunicat din 2018, un român consumă, în medie, circa 267 de ouă pe an, ceea ce înseamnă mai puțin de un ou pe zi.

În timpul sărbătorilor de Paște se estimează că se vor consuma circa trei ouă de persoană pe zi, ceea ce ar însemna că în total vor fi consumate circa 60 de milioane de ouă în România.

Dacă tot discutăm despre risipă, am dori să menționăm și viețile puișorilor masculi care sunt curmate prin cele mai barbare metode, și anume tocare sau intoxicare cu gaz. Aceștia sunt uciși imediat ce au ieșit din ou fiindcă nu au nicio valoare în această industrie.

Puișorii masculi sunt nedoriți fiindcă nu pot depune ouă și nici nu cresc suficient de mari pentru producția de carne. În consecință sunt eliminați din proces.

La nivelul Uniunii Europene sunt uciși aproximativ 330 de milioane de puișori masculi.  Această practică învechită trebuie eliminată, mai ales că deja există tehnologii alternative care pot determina sexul puișorului în ou, evitând astfel ieșirea acestora din ou.

Țări precum Germania și Franța au adoptat astfel de tehnologii cu o direcție mai etică și mai sustenabilă. De aceea, este important ca și România să urmeze această cale pentru a pune capăt acestei suferințe inutile.

Cum puteți ajuta?

Poți susține această inițiativă prin semnarea și distribuirea petiției de mai jos sau prin a evita să consumi ouă. Semnătura și susținerea ta ne vor ajuta să demonstrăm autorităților că nu suntem singurii care consideră că această suferință poate și trebuie evitată. Împreună putem crea schimbarea pe care ne-o dorim și putem reduce suferința a milioane de puișori.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *