puișori.freeanimals.ro


Ce se întâmplă cu puii de sex masculin din industria ouălor?

Puii din rasele de găini ouătoare trec prin o examinare a sexului încă din prima zi de viață la incubator. Acest lucru este necesar deoarece puii masculi nu pot depune ouă și nu vor face parte din industria producției de ouă.


Ce fac incubatoarele cu puii masculi?

Din păcate, puii masculi sunt un produs secundar nedorit al producției de ouă. Drept urmare, aceștia sunt uciși în cel mai inuman mod posibil. În prezent, acest lucru are loc fie prin expunerea la anumite gaze, fie printr-un proces cunoscut sub numele de macerare/tocare.


Puișorii masculi sunt măcinați de vii?

Da. Aceștia sunt complet conștienți și în viață, fără să aibă parte de nicio asomare înainte de a trece prin acest proces cumplit.


Ce se întâmplă cu puii masculi din industria de ouă după tocare/asfixiere?

Resturile acestora sunt folosite ca hrană pentru păsările de pradă, animalele de companie exotice și alte animale sălbatice captive.


Ce se întâmplă cu puii femele din industria de ouă?

Puișorii femele sunt crescuți pentru producția de ouă, iar apoi la sfârșitul ciclului de ouat, găinile epuizate sunt scoase din sistem și transportate către abator.


De ce nu mâncăm puii masculi?

Puii masculi din rasele de ouă nu vor crește suficient de repede si nu vor produce suficienta carne pentru a fi profitabili economic. Puii din industria cărnii au fost crescuți pentru a avea o dezvoltare rapidă, având mușchi de piept și de picioare mari.


Consumăm doar pui femele?

Nu. În această industrie are loc consumul atât de masculi, cât și de femele fiindcă producția de ouă nu reprezintă un factor important.


Care sunt alternativele?

Suntem încântați să vedem că se efectuează cercetări pentru a analiza modalități de determinare a sexului puișorilor într-un stadiu incipient, în timp ce sunt încă în ou. De asemenea, se urmărește ca eliminarea embrionilor nedoriți să aibă loc înainte ca aceștia să poată simți durere. Studiile ne arată că ei devin sensibili la durere în jurul zilei a șaptea de incubație.


Avem tehnologii pe piață care pot determina sexul puișorului în ou?

Sunt mai multe aparate disponibile care pot determina sexul puișorului în ou, dintre care menționăm: Seleggt, PLANTegg, Agri Advanced Technologies (AAT) - Cheggy  (Hyperspectral Measurement Technology), In Ovo (Ella), precum și câteva în dezvoltare: Agri Advanced Technologies (AAT) – metoda Raman-spectroscopic, ORBEM GENUS, Hypereye, TerraEgg, CRISPR, CSIRO.


Există țări care au interzis această practică?

Da. Germania și Franța sunt primele țări care au reușit să pună stop acestei practici crude și cauzatoare de mare suferință întrucât au adoptat o lege care interzice uciderea în masă a puilor de sex masculin începând cu ianuarie 2022, respectiv ianuarie 2023. Italia a intrat și ea în arenă și își propune să interzică uciderea puișorilor masculi începând cu 2027. Menționăm că Elveția a interzis tocarea puilor vii în anul 2019, dar permite totuși gazarea acestora.


Ce vom face cu semnăturile?

Vom folosi semnăturile în negocierile pentru depunerea unui proiect legislativ care să interzică practicile tocării si sufocării puișorilor masculi de o zi din rasele de oua.