Ce înseamnă mai etic și mai sustenabil?

Ce înseamnă mai etic și mai sustenabil?

Am folosit destul de des aceste cuvinte în toate postările noastre despre soluțiile alternative pe care le propunem în contextul situației actuale cu ceea ce se întâmplă cu puișorii masculi din industria de ouă.

Mai etic și mai sustenabil nu înseamnă ideal. Aceste două sintagme trebuie luate împreună și folosite în comparație cu practicile care există la momentul actual.

Mulți ne dorim acea lume în care nu mai suferă niciun om și niciun animal, dar cât de realizabil este acest lucru? Ne-am îndrepta ca și concept către o utopie, ceea ce este imposibil de realizat sau de construit.

Iar dacă nu putem oferi condițiile perfecte înseamnă că nu mai trebuie să luptăm pentru că nu vom atinge perfecțiunea?

De aceea insistăm pe faptul că aceste soluții de determinare a sexului în ou sunt mai etice și mai sustenabile pentru ca sunt mult mai bune decât tocare/gazarea cu CO2.

Dacă ați fi în locul unui puișor mascul ce ați alege dacă ați putea să faceți acest lucru? A muri la scurt timp după naștere prin tocare/gazare sau a muri în ou unde nivelul de durere este mult redus? Noi, cu siguranță, am alege a doua variantă, care implică mai puțină durere comparativ cu practicile actuale.

Oricât de mult ne-am dori să nu mai aibă loc aceste cruzimi împotriva animalelor, suntem limitați în privința lucrurilor pe care le putem face pentru aceste animăluțe lipsite de apărare. În lipsa unei schimbări radicale care să elimine definitiv exploatarea animalelor, noi putem alege să fim vocea lor și să încercăm să limităm abuzul care are loc asupra lor prin a susține alte practici/tehnologii care vor cauza mai puțină suferință și sunt mai etice și mai sustenabile.

Așadar, sperăm ca și tu să rezonezi cu  toate cele expuse mai sus și să alegi să ne susții cu o semnătură. Deși nu e ideal, împreună putem reduce nivelul de suferință a milioane de puișori masculi care nu pot fi salvați în viitorul apropiat.

Mulțumim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *