De ce sunt uciși puișorii masculi la doar o zi?

De ce sunt uciși puișorii masculi la doar o zi?

Aceste ființe micuțe, galbene și pufoase sunt considerate neprofitabile în industria de ouă și drept urmare au o singură destinație în clipa în care se nasc. Este vorba despre moarte, una barbară și cumplit de dureroasă pentru acești puișori masculi. La doar o zi, aceștia se îndreaptă cu pași repezi și siguri către a fi tocați sau gazați.

De ce sunt folosite aceste metode? Acestea sunt practicile acceptate în industrie de ouă, descrise chiar și în documentul Ghid ucidere păsări de la ANSVSA (AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR).

Astfel de practici învechite trebuie să fie eliminate și înlocuite cu alte metode mult mai sustenabile și mai etice, metode care au capacitatea de a diferenția sexul puișorului în ou. Există deja disponibile pe piață diverse tehnologii care pot determina sexul în ou, iar cu ajutorul acestora putem împiedica ecluzarea ouălor de sex masculin. Constant tehnologiile din jurul nostru evoluează, iar noi avem datoria de a ne adapta și de a le accepta.

Puișorii masculi merită această luptă pe care o ducem în numele lor și de aceea am lansat acest proiect numit Alternative la P.U.I. (Practici de Ucidere din Industrie).

De ce să se nască, ca mai apoi să sufere când putem să prevenim nașterea lor? De ce să cauzăm suferință când putem încerca să găsim diverse căi pentru a o diminua? Nimic nu e perfect, dar dacă avem o șansă la a îmbunătăți orice aspect ce ține de viața unui animăluț, noi ne vom implica.

Împărtășim cu tine gândurile și intențiile noastre pentru că sperăm că ni te vei alătura și că vei rezona cu scopul pe care dorim să-l atingem. Așadar, te rugăm să semnezi petiția pe care am inițiat-o.

Cu cât ajunge mesajul nostru la mai mulți oameni și cu cât avem tot mai mulți susținători, vom putea prezenta acest fapt în fața autorităților când vom avea aceste discuții. E important ca românii să știe ce se întâmplă în aceste ferme de ouă și ce opțiuni există în momentul de față.

Germania și Franța sunt primele țări care au reușit să obțină interzicerea acestor practici și să permită doar tehnologii de determinare a sexului în ou pentru pui. Vrem ca România să nu rămână în urmă și să fie la curent cu tehnologiile dezvoltate în această industrie și să ne folosim de ele. Vrem ca România să acorde mai multă importanță bunăstării animalelor. Vrem să luptăm pentru animale, dar avem nevoie de ajutorul tău. Sperăm ca în urma celor enumerate mai sus să alegi să fii de partea puișorilor masculi și să ne acorzi câteva minute din timpul tău pentru a semna petiția dedicată acestui proiect, iar dacă consideri că munca pe care o facem pentru animale e importantă, ne poți ajuta cu o donație aici sau pe freeanimals.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *